Var klimatsmart. Välj rätt elbolag.

var-klimatsmart-valj-ratt-elbolag

Posted by on februari 13, 2017

Klimatsmart är något som vi alla egentligen borde vara. Det är som så att vår planet redan nu inte riktigt klarar av de resurser som vi tar ifrån den. Det är också den största anledningen till att vi ska vara klimatsmarta. Men för att vara klimatsmart så krävs det att man aktivt gör ordentliga val. Att byta ut el slukande apparater mot nyare varianter som inte drar så mycket el. Men även att man byter ut glödlampor mot LED lampor. Det finns mycket man kan göra som enskild för att minska de utsläppen man själv står för.

Att dessutom sortera allt skräp och slänga det på sin angivna plats är en vital bit av att vara klimatsmart. Att köpa varor och tjänster som är klimatsmarta är även det en bra start. Mycket av det vi menar när vi talar om att vara klimatsmart är just att tänka på klimatet och miljön.

Ska du bli klimatsmart är det också viktigt att tänka på vilket elbolag du använder. VB Energi jobbar och säljer grön el. För att våra barn och barnbarn ska få en så bra framtid som möjligt. Kika in deras hemsida för mer information om elavtal och hur de jobbar för framtiden.

Hur blir man klimatsmart?

Att bli klimatsmart är inget man gör över en natt. Det gäller att byta ut dåliga vanor mot bättre sådana. För det finns så många saker som vi dagligen gör där man med lite tankeverksamhet kan minska sin klimatpåverkan. Att sortera och slänga skräp där det hör hemma minskar ens påverkan. Men även att köpa produkter som är närodlade och som är gjorde av återvunna material är en bra bit på vägen mot att bli klimatsmart. Utöver det så kan man även byta ut alla lampor man har hemma till LED lampor. Då är man inte bara klimatsmart utan även ekonomisk. För lågenergilampor är inte så klimatsmart som man tror jämfört med motsvarande LED lampa. Man kan på det sättet även minska sin elräkning.

Då en LED lampa använder sig av omkring 4 watt mot 14 watt hos en lågenergilampa. Det gör att man sparar omkring 10 watt per lampa och timme. Det låter kanske inte som så mycket men under en längre period kan det bli en stor summa pengar.

Vad kan man göra mer för att bli klimatsmart?

Allt handlar om att göra det som är bäst för klimatet. Men det är inte alltid det enklaste. Det är inte heller något som alltid är möjligt. För även om man vill göra en del förändringar så är det inte alltid möjligt. Man kanske vill byta ut sin bil mot en ny elbil men man har helt enkelt inte råd. Men det första steget är att byta ut det man kan mot saker som drar mindre el.

Man kan även se till att källsortera ordentligt och köpa saker som är närproducerade. Allt sådant som man gör leder till ett bättre klimat och en mindre klimatpåverkan. Man kan tyvärr inte göra mycket mer än att själv förändra sina mönster. Man kan sällan påverka någon annan men om man börjar visa vägen så kan kanske fler bli intresserade av att bli klimatsmart. Därför så är det mycket en enskild person kan göra för att vårt klimat och miljö ska bli bättre. Men det gäller att man vågar börja på den vägen som leder till att man blir klimatsmart.

Posted in: Nyheter

Comments

Be the first to comment.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Simple Business by Nimbus Themes
Powered by WordPress