Trädgårdsmaskiner med batterier

Posted by on januari 9, 2015

Vad går din gräsklippare på? Tankar du upp några dunkar oljeblandad bensin varje vår, eller kör du den med muskelkraft? Eller är det så att du är så modern att du har eldrift, eller kanske ännu smidigare drift via ett batteri?

De senaste årens trend med robotgräsklippare ser dock ut att hålla i sig, men faktum är att många med små gräsmattor hellre lägger pengarna på en vanlig gräsklippare. En robotgräsklippare innebär ofta en större ekonomisk investering. Att klippa gräsmattan är inte heller någon stor grej för många, utan som vi förstår så är det (konstigt nog) lika med avkoppling. En stund att vara för sig själv helt enkelt.

Men i takt med att batteridrivna gräsklippare och trädgårdsmaskiner gör sitt intåg på marknaden, så utvecklas densamma i en rasande takt. Hantverksmaskiner och maskiner för din trädgård drivs ofta med starka Li-ion-batterier som mår bra av att användas och laddas upp fullt. Men även dessa mattas ut efter ett tag. Och då gäller det att hitta originalprodukter till trädgårdsmaskinerna. Att köpa kopior tenderar ofta att straffa sig i längden då dessa utmattar motorn och får den att fungera sämre. Och en ny gräsklippare är definitivt dyrare än ett originalbatteri.

Hos Södermalms Trädgårdsmaskiner i Skärholmen i södra Stockholm råder det ingen tvekan om att batterier är på stark uppgång, oavsett om det är till automatiska robotgräsklippare eller till mer klassiska muskeldrivna enheter.

Tips för lång livslängd på batterier

  • Förvara helst batterierna fuktfritt i 0–25 °C
  • Lagra batterier fulladdade över vinterhalvåret
  • Ladda upp batteriet fullt innan användning
Posted in: Nyheter

Simple Business by Nimbus Themes
Powered by WordPress