Sveriges cykelmecka Linköping

cykel

Posted by on december 15, 2015

I Sveriges cykelmecka Linköping kan man finna alla typer av cyklar samt tjänster och reparationer man kan önska sig till dessa. Eftersom att Linköping är en stad med stod andel studenter så har man valt att bygga ut cykellederna och göra framkomligheten så god som möjligt. Detta är även ett stort initiativ av Linköpings kommun som tagits för att främja cyklandet istället för andra fordon. Förutom att detta är ett bra initiativ sett ut ett miljöperspektiv så är det även väldigt hälsosamt. Den goda framkomligheten har lett till att många linköpingsbor väljer att ta cykeln, främst på sommaren till de olika badplatserna och vanligast till Göta kanal. Många väljer att utmana sig själva och cykla igenom de 87 kilometerna för att njuta av den fantastiska utsikten av slussarna och den fina naturen. En annan fin cykelsträcka som många från Linköping väljer att ta sig till är Torpa gård som erbjuder kilometervis med härlig natur.

Behöver man köpa cykel i Linköping kan detta lösas genom många av de olika leverantörer och återförsäljare som finns belägna här. Eftersom att närmare 30 % av alla transporter som sker i länet är genom cykel har denna marknad blomstrat på senare tid och man kan få tag på det mesta idag. Eftersom att det är så pass hård konkurrens mellan cykelbutikerna så har marknadspriserna på tjänsterna trissats en del på sistone och butikerna har alla fått bra recensioner enligt Google. De har funnits några sämre cykelbutiker i Linköping men eftersom att de vanligen lever på gott rykte så har de med sämre rykte fått avsluta sina verksamheter för att man haft bristfälligt med kunder.

Jannes Cykel & Motor utanför Linköping är en sådan cykelbutik som har fungerat bra på grund av gott rykte. Verksamheten som är ett familjeföretag levererar billiga och snabba tjänster, vilket lett till att många i Linköping väljer att lämna sina cyklar på reparation eller att inhandla sin cykel just här.

En nackdel som påträffats i kommunen i och med den stora användningen av cykel som transportmedel i Linköping är cykelstölderna. Dagligen sker det cykelstölder i Linköping och därför rekommenderas att man investerar i ett bra cykellås så tjuvarna håller sig borta, då de vanligen väljer de cyklar med de sämre låsen främst. En annan nackdel som påträffats i kommunen är den stora andel kvarglömda cyklar och cykeldelar som kan påträffas lite överallt i Linköping. Kommunen har därför sett till så att man med jämna mellanrum städar och skrotar de cyklar och de delar som inte används. Detta har Linköpings kommun valt att göra med Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen då det finns väldigt många övergivna cyklar i staden. Detta projekt brukar vanligtvis ske genom tömning av cykelförråd som lokala hyresvärdar tillhandahåller. I vissa fall råkar kommunen få med sig cyklar som faktiskt är i bruk en då kan man ta sig till kommunen och hämta ut dessa inom tre månader innan de skrotas.

Posted in: Nyheter

Comments

Be the first to comment.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Simple Business by Nimbus Themes
Powered by WordPress