Minska spridningen av giftig rök med en röklucka

minska-spridningen-av-giftig-rok-med-en-roklucka

Posted by on mars 20, 2017

Om man någon gång ställt sig frågan vad är en röklucka? Så är svaret egentligen väldigt enkelt. Det är en lucka som leder till ett undertryck. Undertrycket drar ut röken från ett trapphus och håller det därmed helt rökfritt. Det är en så pass enkel sak som ända kan rädda väldigt många liv. För som de flesta vet så är det inte elden som oftast skadar. Det är faktiskt röken som är det farliga. Det är hela anledningen till att man ska krypa ut ur ett brinnande hus. För då undviker man nämligen röken.

Men med en röklucka så behöver man inte oroa sig på samma sätt då röken inte finns kvar i trapphuset. Då kan man enklare och snabbare ta sig ur fastigheten om det skulle börja brinna. Det är därför som det numera finns lagar och regler kring att det måste finnas rökluckor. För med en röklucka i fastigheten så minskar risken för skador på grund av röken markant. Då det även är en väldigt billig sak. I jämförelse med vad den gör så är det en viktig sak att ha i en fastighet.

Behöver jag ha en röklucka?

Om du behöver fråga så är svaret troligtvis ja. Men för att vara på den säkra sidan så kan man alltid kontakta kommunen. De kommer att koppla dig vidare till byggnadskontoret där du kommer få besked. Man kan även kontakta en jurist som arbetar med byggnadsfrågor. Då kan man vara säker på att man får ett korrekt besked. Men även om man enligt lag inte måste ha en röklucka installerad så kanske man ska göra det ändå. För kostnaden är minimal i jämförelse med hur många liv som rökluckor faktiskt räddar.

En fastighet med rökluckor och en utan har helt olika förutsättningar för att klara av en brand. Om det börjar brinna i en fastighet med rökluckor så kommer nästan ingen vara skadad av röken. Medan om samma sak händer i en fastighet utan rökluckor så kommer alla få problem av röken på något sätt.

Därför så kanske man ska installera rökluckor även om det kanske inte krävs enligt lag. För det kommer som sagt att minska skadorna. Något som kan vara väldigt viktigt för de som bor i fastigheten. Det kommer även att göra det enklare att känna att man faktiskt gjort allt för att de boende ska klara sig.

Om du nu behöver en röklucka så fixar ABAT AB en skräddarsydd till dig. Minska risken för giftig rök och kika in deras hemsida för information och kontaktuppgifter.

Hur får jag rökluckor installerade?

Om du känner att du vill få rökluckor installerade i din fastighet så finns det ett enkelt sätt. Man använder sig helt enkelt av de offerttjänster som finns på nätet. För att hitta det företag som verkar bäst och billigast. Man kan även läsa tidigare kunders omdömen och recensioner om företagen på de flesta offert tjänster. Något som verkligen underlättar att välja rätt företag och man kan då vara säker på att man använder sig av enbart seriösa företag.

Men det behöver inte bli alltför dyrt att installera rökluckor och det är som sagt väldigt viktigt.

Posted in: Nyheter

Simple Business by Nimbus Themes
Powered by WordPress