Iskalla produkter på en stekhet marknad

En kylväska med på stranden är ett måste.

Posted by on januari 14, 2015

Går det verkligen att sälja kylväskor i Sverige året runt? De flesta skulle sannolikt svara nej på frågan. Men det finns åtminstone en person som definitivt skulle se möjligheterna till goda vinster. Ralph Ströberg på Freezit tvekar inte att sälja iskalla produkter till törstande svenskar – närhelst på året.

Att Freezit endast skulle jobba med kylväskor är dock inte sant. Verksamheten har under åren breddats avsevärt, och idag är torris, kolsyreis och partyis storsäljare.

Det är inte särskilt svårt att tro att is är is. Vad kan egentligen skilja? Men skillnaden mellan is av denna typ och den som vanliga svenssons gör hemma i frysen är närmast milsvid. Bara det att iskuberna inte bör smälta inom fem minuter i ljummen dryck är incitament nog för att faktiskt beställa hem denna typ av partyis istället för att desperat försöka frysa ihop sin egen i egna block.

Framåt vårkanten är det ändå kylväskor som blir en storsäljare. Att ta med sig en kylväska till stranden, inför grillkvällen och ut i husvagnen är i det närmaste kutym inom många kretsar idag. Drycken ska vara kall, det duger helt enkelt inte med varm dryck. Att många, framför allt den yngre generationen, har tröttnat på fula saker står klart för de flesta. Väskan ska vara snygg. Den ska transporteras på tunnelbanan, i bussen eller på cykeln. Bland folk. Det måste se bra ut.

Ralph Ströberg har under åren tagit fram samarbeten med två av världens ledande tillverkare av kylväskor, Igloo och Didgeridoonas. Igloo är det amerikanska (vad annars?) företaget som tog fram den första kylväskan till försäljning för snart 60 år sedan. Vad gäller Didgeridoonas så är det ett företag från Australien som satsar på livstid. En kylväska ska köpas en gång. Det här är en inställning som, ur ett köpmannaperspektiv, inte inspirerar till återköp. Men sanningen är att dessa kunder ofta är så pass nöjda, att det väljer att återkomma när det är dags för nya produkter.

Simple Business by Nimbus Themes
Powered by WordPress