Inredningstrenden: steghylla

Handdukar i en steghylla

Posted by on januari 12, 2015

Visst är det ganska konstigt att något så vanligt som en helt ordinär stege plötsligt har blivit en möbel, en så kallad steghylla. Dessa steghyllor har fullständigt tagit greppet om de svenska hemmen. Sannolikt beror det på att en steghylla är en fantastiskt praktisk möbel att ha i relativt trånga utrymmen som badrum och sovrum. Det ersätter lätt ett nattduksbord bredvid sängen, med stora steg som lätt rymmer både lite böcker, väckarklockor, mobilladdare och dessutom morgondagens kläder.

Ett annat väldigt populärt användningsområde är att placera steghyllor i badrum. Anledningen till att det har blivit så populärt är sannolikt för att man inte vill bryta fuktspärren i badrum, något som riskerar att ge fuktskador som blir mycket dyra att reparera. En steghylla i ett badrum blir därför den perfekta möbeln för förvaring utan att någon åverkan görs på badrummet som sådant.

Under de senaste åren har dessa steghyllor i badrum fullständigt exploderat. Det är naturligtvis förståeligt. De är perfekta för att placera upp rena handdukar till gäster på, de skapar plats för lite blommor, som ger liv åt badrummet. Det finns plats för stearinljus, vilket gör att övrig belysning kan vara lite mer dämpad, och därmed syns inte de små städmissarna lika lätt. Ett tips är också att bjuda gästerna på lite väldoftande lotion som återfuktar händerna efter besöket. Självklart passar du på att placera den snygga lotionflaskan i en bra höjd i steghyllan.

Posted in: Nyheter

Simple Business by Nimbus Themes
Powered by WordPress