Hur stubbfräser man egentligen?

hur-stubbfraser-man-egentligen

Posted by on maj 4, 2017

Först och främst så måste man fundera på om man ska göra arbetet själv. Eller om man ska ta in någon som gör det åt en. Men om man åtminstone vill veta hur det går till så är det egentligen inget svårt.

En stubbfräs är nämligen på många sätt lik en motorsåg. Den har nämligen tänder som biter sig igenom stubben och gör den till sågspån. Men innan man börjar använda sig av en stubbfräs så är det viktigt att man rensar området från stenar. Det är nämligen inte speciellt billigt att byta ut de tänker som finns på en stubbfräs. Därför ska man även se till att området är ordentligt rensat från det som kan förstöra den.

Ska man hyra eller köpa en stubbfräs

En stubbfräs är inte ett billigt verktyg att vare sig köpa eller att hyra. På många sätt kan det ibland vara billigare att anlita ett företag för att göra jobbet än att köpa en själv. Men det beror helt enkelt på hur mycket arbete man kommer behöva göra. Man får då även tänka på framtida behov man kan ha av en stubbfräs.

För även om man inte kommer behöva använda en stubbfräs speciellt många gånger. Så kan det ibland vara billigare att köpa en själv. Än att behöva hyra en stubbfräs över flera dagar eller anlita någon som gör jobbet åt en.

Men som med allt så handlar det om en beräkning där man utgår ifrån hur mycket arbete man behöver lägga ner. Sen därefter tänka på kostnaden för att hyra alternativt att anlita någon. Då får man fram den modellen som är billigast och bäst för en själv.

Är det enkelt att använda sig av en stubbfräs?

Det är faktiskt väldigt enkelt att använda sig av en stubbfräs. Det enda man måste tänka på är att det kan ta lite tid att verkligen få bort stubben. Men om man har tiden och inte har något emot att själv göra jobbet så är det inte något som kräver någon speciell utbildning. Men det tar som sagt lite tid att verkligen få bort alla stubbar om det är flera sådana.

Men efter att man fått bort stubbarna så kan man då få en vacker och jämn gräsmatta. Utan några stubbar som barn eller andra kan ramla över. Då en stubbfräs fungerar på ett liknande sätt som en motorsåg så är det rätt intuitivt hur man använder den. Beroende på vilken stubbfräs man hyrt eller köpt så kan den fungera lite annorlunda. Ofta sitter en stubbfräs monterad på två hjul så att den enkelt ska kunna flyttas. Man håller den alltså inte som en motorsåg även om funktionen är liknande.

Men för alla som själva har använt sig av en stubbfräs så lär de sig snabbt hur den fungerar. Och att det faktiskt inte är några svårigheter att använda den. Det är helt enkelt ingenting som är speciellt svårt. Det kräver bara att man är villig att lägga ner den tiden som krävs för att få bort de stubbar som finns i trädgården.

Om osäkerheten är framme

Fastän det kan vara enkelt att använda sig utav en stubbfräs så smyger sig osäkerheten på ibland. Är man ingen van användare av större maskiner så är det alltid smartare att få hjälp med arbetet. Ett företag som t.ex. hjälper till med sånt här är Arboristerna i Stockholm. De är professionella arborister och har varit med länge. De är ett utav alla arborister som finns runtom i landet så se till att kika runt så mycket du kan.

Posted in: Nyheter

Simple Business by Nimbus Themes
Powered by WordPress