Den lilla däckhandlaren utanför staden

Posted by on januari 15, 2015

Vintern har i år på många ställen uteblivit, inte minst i södra Sverige. Varannan dag-vädret har istället präglat miljön på många håll, där plusgrader och regn har varvats med någon minusgrad och snö. Inte helt optimala förhållanden för bilar då vägsalt sprids ut i abnorma mängder, samtidigt som mjuka gummiblandningar i vinterdäck slits ut på bara asfalterade vägar.

Även om det är något sent att köpa nya däck inför vintern så här i januari så är det ändå precis vad många bilister med slitna däck skulle behöva göra. I Lekeryd utanför Jönköping finns Sjöbergs Bilverkstad, en bilverkstad och däckfirma med flera av de stora däcktillverkarnas modeller i lager.

Lekeryd är en liten ort strax utanför Huskvarna och Jönköping på vägen mot Tranås. Att placera verksamheten i Lekeryd har säkerligen ifrågasatts många gånger och av många, men den historia som företaget har i sina lokaler är lång, och att bryta traditioner är svårt, även om försäljning av däck – sommar som vinter – säkerligen är lättare i en tätort. Men det har inte hindrat Sjöbergs Bilverkstad, som nu fortsätter att ge sina kunder service mellan Jönköping och Tranås.

Simple Business by Nimbus Themes
Powered by WordPress