Antikt guld och silver hos Kurt Ribbhagen

Posted by on januari 13, 2015

Det svenska folket sitter på stora mängder ädelmetaller, som guld och silver, som inte används. Inte sällan rör det sig om gammalt arvegods som har kommit från avlidna släktingar, men det rör sig också ofta om egeninköpta smycken. Smycken som nu inte används, och som lika gärna skulle kunna få innebära ett välbehövligt tillskott på sparkontot.

Visst är guld allt som oftast en säker investering för att inte riskera en värdeminskning vid inflation. Guld har historiskt sett alltid behållit sitt värde, vilket har gjort det attraktivt för många investerare. Samtidigt som efterfrågan på guld och silver ökar samtidigt som utbudet står på en tämligen konstant nivå så betyder det här en naturlig värdeökning.

Sälj ditt guld

Det är med dessa förutsättningar som du har en bra chans att omvandla vilande smycken till rörliga pengar. Kanske kan det bekosta ett körkort till barnen, en välbehövlig semesterresa eller inköp av nya smycken.

Det finns många företag som köper in ädelmetaller. En risk som uppstår är att det endast är själva metallen som värderas. Men det finns också andra aspekter att ta hänsyn till, som historik och guldets proveniens, alltså dess dokumenterade historia.

Jan Ribbhagen är en av Sverige Televisions experter och är känd från Antikrundan där han värderar just guld och silver. Tillsammans med sin bror driver han Kurt Ribbhagen på Birger Jarlsgatan i Stockholm. Hos honom i butiken går det relativt att få råd kring hur just du bör göra. Vill du sälja guld och silver så går det bra, och Jans erfarenhet delar han gärna med sig av. Resultatet är inte sällan mer tilltagna priser än vad en vanlig guldsmed är beredd att betala.

Att anlita en expert av den kaliber som Jan Ribbhagen innebär är naturligtvis en garanti för dig som nuvarande ägare. Vill du läsa mer om de tjänster som Kurt Ribbhagen AB kan erbjuda så går det att läsa på deras sida om att sälja guld och silver till dem.

Posted in: Nyheter

Simple Business by Nimbus Themes
Powered by WordPress